Voor velen is het een nachtmerrie: met je auto te water raken. Het gebeurt vaak in Nederland. Als waterrijk land is dit bijna vanzelfsprekend. Kijk eens goed om je heen: hoeveel wegen liggen vlak naast slootjes, grachten, vijvers of binnenwateren? Je zou er angstig van worden. Maar heb jij enig idee wat je dan moet doen? Als jij met jouw auto en inzittende te water raakt? Of denk je daar liever niet bij na?

 Als chauffeur ben je verantwoordelijk voor 50 gasten die een dagje uit zijn. Dat vraagt om vakmanschap.

Toch is deze chauffeur niet bang voor water: integendeel! Hij houdt ervan! Als rechtgeaarde Noord-Hollander rijdt hij de golven plat uit de Maas in Rotterdam. Zodra hij te water gaat, wordt hij plots de kapitein van de bus. Zijn ruitenwissers halen het zoute zeewater met enorme slagen van de voorruit.

Ondertussen aangemoedigd door een joelend en kirrend publiek dat met grote ogen het water langs het portierramen ziet klotsen. Vaders hebben een grote lach op hun gezicht, omdat dit heel surrealistisch voelt. Moeders kunnen een angstig lachje net onderdrukken…het zal toch niet? Zij drukken bij het te water gaan de kinderen nog even iets harder tegen zich aan. Dan plotseling drijft de bus…en vaart de Maas op.

Al snel komen de hekgolven met harde klappen op de voorruit. De bus schudt heen en weer bij het passeren van grote binnenvaartschepen en tankers…de bus kantelt en duikt dan weer een golf in…iedereen houdt zijn adem voor een moment in….een flinke ruk aan het stuur door de kapitein en de bus ligt weer recht op koers. De bus komt tot rust…pakt zijn koers.

Je voelt de ontspanning bij de kapitein en alle inzittenden. Met een rustige stem vraagt de kapitein-chauffeur via de marifoon of de oversteek veilig gemaakt kan worden. Wow! Wat een vakman is deze chauffeur! Reken maar dat het vaarbewijs ook verplicht is. Dit is uniek in Nederland. Nee, niet helemaal… er zijn er twee, ook Amsterdam heeft er een.

 De bus is gebouwd als amfibievoertuig.

Wil jij dit zelf ervaren? Bezoek dan de site van deze amfibiebus. Tip: Er ligt een reddingsvest onder de stoel voor het grijpen en de veiligheidshamers hangen aan het plafond waarmee je in één slag het raam eruit slaat. Oh ja…boek wel voor online, want vol is vol. Dit ding is razend leuk en dus ook populair. Leuk voor een kinderfeestje, vrijgezelllentocht of om een collega (met watervrees) te verrassen. Het is echt een leuke belevenis.

Zelf te water raken kan je ook leren!
Denk je erover na om toch zelf eens een oefening te gaan doen om te water te raken in een zwembad? Lekker veilig en warm? In een driedeursauto? Dan biedt BRUSECO jou de mogelijkheid om hierin geoefend te geraken met de ‘

Zo leer je ook in bijzondere omstandigheden zelfredzaam te zijn. Kijk, dan word jij ook een professional achter het stuur!

BrusArt Media