Je bent eindelijk directiechauffeur. Je hebt jouw DEKRA certificaat behaald, nadat je glansrijk jouw CCV D1 certificaat hebt gescoord. Jij bent er helemaal klaar voor. En dan gebeurt er dit…. Jouw VIP is dolverliefd geworden op de nieuwste Bentley. Samen ga je de auto bekijken bij de dealer. Ook jij wordt helemaal verliefd op deze geweldige auto. Deze nieuwe werkplek bevalt jou wel: De Bentley Bentayga. Wel graag in hybride of elektrische uitvoering, want jouw baas moet wel aan zijn imago denken. De verkoper kijkt je blijmoedig aan: prachtig toch nietwaar? Oh ja, er is wel een dingetje. Deze bolide is zwaarder dan 3500 kilogram. Eh… wat zegt u? Ja, u heeft wel een vrachtwagenrijbewijs nodig….

Erik Kouwenhoven schrijft hierover: “Bentley probeert de rijbewijswetten in Europa te veranderen, omdat elektrische auto’s van dit Britse merk zo zwaar worden dat je een vrachtwagenrijbewijs nodig hebt om ze te mogen besturen”. Er is zelfs een lobby gestart bij de Europese Commissie. Bentley is het zwaarste automerk van de Volkswagen Groep.

Navraag bij BMW leert wel dat zij deze ontwikkeling bij haar voertuigen niet verwacht. BMW gaat ervan uit dat de overige materialen lichter worden gemaakt, zodat de grens van 3500 kg ook na uitbreiding van de accupakketten niet wordt bereikt. Mercedes ziet dit ook zo.

Wat weten we over deze Bentley Bentayga? Dit is een luxueuze sport utility vehicle (SUV) met vijf deuren, voormotor en vierwielaandrijving. De auto wordt gebouwd door de Britse bouwer Bentley sinds 2016. De carrosserie wordt daarbij ontwikkeld in de Volkswagen (VW) fabriek van Zwickau-Mosel (Duitsland).

De prijslijst van de Bentley Continental GT begint bij 222.156 euro voor de BentleyContinental GT 4.0 v8 404kW aut. In totaal levert Bentley 3 verschillende uitvoeringen van de Continental GT waarbij de meest dure variant een prijs kent van 276.485 euro.Ali B

Deze ontwikkeling van het zwaarder worden van elektrische voertuigen zou wel heel bijzonder zijn. Wie gaat er dan nog achter het stuur plaatsnemen? Het is dan in ieder geval voor vrachtwagenchauffeurs eenvoudiger om over te stappen naar het vak directiechauffeurs. Aangezien een tekort is aan gecertificeerde directiechauffeurs, dan is dit een mooie kans voor alle vrachtwagenchauffeurs die de wens hebben om voortaan langs te file rijden, dan in de file van vrachtwagens te staan. Dus nu nog even jouw CCV D certificaat halen en je hebt direct een streepje voor in de arbeidsmarkt! Wel even goed scheren he?

Wil jij meesmullen met deze prachtige werkplek? Klik dan hier voor de video.  

BrusArt Media