De auto’s zouden toch veiliger worden? Maar wat zien we in de statistieken: het aantal verkeersslachtoffers neemt  juist toe. Nu blijkt ook nog eens dat onze collega’s van Rijkswaterstaat steeds vaker worden aangereden. De oorzaak: de bestuurder kijkt te vaak op zijn telefoon. En daardoor wordt het rode kruis gemist. Of de botsarbsorber….

Autorijden is een vak
Een auto of vrachtwagen besturen is een vak. Dat blijkt nu zo duidelijk. We denken er collectief te eenvoudig over. Ook de zakenman of vrouw laat zich verleiden om tijdens de reistijd bezig te zijn met andere dingen dan autorijden. Alle veiligheidsvoorzieningen ten spijt: het aantal ongevallen en verkeerslachtoffers neemt juist toe door het gedrag van de bestuurder. Terwijl we juist het omgekeerde dachten: door actieve en passieve veiligheidssystemen wordt alles veiliger op de weg…  Dat klopt in feite wel, maar ons gedrag is veranderd. We zijn teveel afgeleid en voelen ons blijkbaar niet meer echt verantwoordelijk voor ons rijgedrag. Onze gedachten zitten vaak ergens anders en niet bij de weg. Die focus kunnen we blijkbaar niet meer opbrengen! Dit betekent een gebrekkig risicoperceptie en een te grote risicoacceptatie van de huidige automobilist. We nemen het risico om onze Whats App berichtjes te lezen of online te vergaderen achter het stuur!

Fileleed verzachten
Door de ongelukken ontstaan vaker files, waardoor het ene filerecord de andere overtreft. Met als gevolg dat mensen te laat komen, ladingen niet kunnen worden afgeleverd en veel stress ontstaat onder de zakelijke reizigers die te laat komen op hun afspraak. Zo is de gevolgschade ook goed zichtbaar. De trend om thuis te werken is niet de oplossing, zo zien we nu. We vinden de afwisseling tussen thuiswerken en naar kantoor gaan te interessant en te leuk. Na zoveel maanden verplicht thuiswerken is de lol er voor de meeste mensen wel weer af.

Het devies: als je wilt doorwerken, geef dan je stuur uit handen! Laat dit door jouw bedrijf als company rule opleggen: achter het stuur zitten betekent telefoon uit. Richt je op het autorijden en het veilig onderweg zijn. Of anders geef je het stuur uit handen aan een professional achter het stuur: de (directie)chauffeur. Dan wordt niet alleen je fileleed verzacht (omdat je gewoon kunt doorwerken en zélfs vergaderen), maar het voorkomt ook ongelukken, met alle gevolgen van dien.

Beeld van privechauffeur of directiechauffeur
Door een aantal politici wordt de directiechauffeur verfoeid en als ´onzin´ omschreven. Dit is populisme, zo vinden wij bij Chauffeur.nl. Want politici, adviseurs, advocaten, directeuren en bestuurders hebben (te) veel aan hun hoofd. Ze hebben vrijwel allemaal te weinig uren in een dag zitten. Als je een volle agenda hebt dan ga je niet voor jezelf uit zitten staren als je in een file staat… De verleiding om achter het stuur zoveel mogelijk door te werken is groot. Zet die mensen op de achterbank en ze verdienen zichzelf 10 x terug. Ze blijven declarabel, kunnen vergaderingen goed voorbereiden en komen uitgerust thuis aan. En bovenal veilig!

Chauffeur zijn is een roeping
Daarom is het vak van directiechauffeur ontzettend belangrijk. Een directiechauffeur heeft maar één focus: vlot, veilig en comfortabel zijn doel bereiken. Zo kan de top van Nederland veilig en ongestoord doorwerken of video-calls doen terwijl ze onderweg zijn. Hun focus ligt immers bij heel andere zaken.

Heb jij er wel eens over nagedacht: directiechauffeur worden? Ben jij een liefhebber van autorijden en onderweg zijn? Dan is het nu jouw kans om het stuur van deze drukbezette mensen over te nemen. Denk er eens over na om gecertificeerd te worden als directiechauffeur! Als het jouw persoonlijke drive is om mensen te ontzorgen, dan is dit vak echt geschikt voor jou. Dit kan parttime of fulltime zijn. Ga aan de slag bij een gerenommeerde intermediair!

Kwaliteit loont
Een goede directiechauffeur wordt goed beloond, omdat deze opgeleid is, veilig rijdt en weet wat service verlenen betekent. Zorg ervoor dat je bij een goede opleider terecht komt, waar je niet alleen wordt opgeleid tot gecertificeerd directiechauffeur, maar ook de gelegenheid krijgt om na het behalen van je certificaat werkervaring op te doen. Zo kun jij jouw ideale baan vinden: als gecertificeerd directiechauffeur of als privé-chauffeur.

TIP
Meld je aan voor de kosteloze online informatiebijeenkomst van BRUSECO. Daar leer je alle ins en outs over het vak directiechauffeur, de CCV D en DEKRA opleidingen, de salarissen en ZZP-vergoedingen. Het is zeer de moeite waard! Klik op deze link en stap de wereld in van de directiechauffeur. Wie weet train jij binnenkort een week lang in een BMW 745E!