Uitvaartchauffeur (ZZP’ers gezocht!)

mrt 23, 2021

Home » Overig » Uitvaartchauffeur (ZZP’ers gezocht!)

Uitvaartchauffeur (ZZP’ers gezocht!)

Het vak uitvaartchauffeur wordt steeds vaker door zzp-chauffeurs uitgeoefend. Dat is goed nieuws voor jou als zzp-chauffeur. Door de Wet Arbeidsmarkt in Balans is het minder aantrekkelijk voor werkgevers om chauffeurs in dienst te nemen of deze op afroep in te huren. Daarom wordt het nu een echt vak voor zzp’ers. Wel dien je als zzp’er een opleiding te volgen tot rouwautochauffeur of chauffeur uitvaartvervoer, om het vak goed in de vingers te krijgen. Want het vak uitvaartchauffeur of rouwautochauffeur vraagt wel om kennis en ervaring.

“Het vak uitvaartchauffeur kent veel wettelijke verplichtingen. Het gaat hierbij om het overbrengen of vervoer van een overledene. Daar gelden belangrijke eisen voor. Daarnaast spelen aspecten als stoetrijden en communicatie een belangrijke rol in de taak van de uitvaartchauffeur. Het is goed om het boek ‘Protocol en Etiquette’ te bestuderen. Dat doen wij ook tijdens de vakopleiding chauffeur uitvaartvervoer”, aan het woord is Ron van Doorn, trainer en specialist Chauffeur Uitvaartvervoer.

Stoetrijden

Het stoetrijden is een vaardigheid die toch minimaal getraind dient te worden. Met hoeveel voertuigen kun je nog goed stoetrijden? Wat zijn de afspraken die je vooraf met elkaar maakt? Hoe handel je als er een verkeerslicht op rood gaat en de gehele stoet nog niet voorbij het verkeerslicht is? Wat is jouw afstand tot je voorganger binnen de bebouwde kom en op de autosnelweg? Dat zijn allemaal oefeningen die wij doen tijdens de vakopleiding chauffeur uitvaartvervoer.

Communicatie

Ook de communicatie met de nabestaanden vraagt om een professionele aanpak, die past bij de sfeer van een uitvaart. Dat ligt niet alleen gevoelig bij de ontvangers van de boodschap, maar is ook cruciaal in de klanttevredenheid. Een chauffeur die begripvol en goed zijn of haar werk doet, kan rekenen op complimenten. De chauffeur fungeert als het visitekaartje voor het uitvaartbedrijf. Een goede opleiding van de chauffeur is dus een meerwaarde voor de organisatie én de klanten.”

zzp-netwerk via Chauffeur.nl

Chauffeur.nl is op zoek naar zzp-chauffeurs die graag kennis willen maken met het vak van uitvaartchauffeur. Via Chauffeur.nl kun je dan beschikbaar worden gesteld aan organisaties die zowel landelijk als regionaal uitvaarten organiseren en chauffeurs nodig hebben.

Wil jij meer informatie over deze vakopleiding? Vraag dan informatie aan via deze link.

Ben jij zzp’er en wil jij aan de slag als chauffeur uitvaartvervoer? Dan kun je jezelf hier aanbieden via onze vacaturepagina.

“Het is een prachtig vak. Eigenlijk kan je het goed vergelijken met het vak van directiechauffeur”, aldus Ron van Doorn. “Heb je deze vakopleiding gedaan, dan heb je zeker een voorsprong. Maar ook voor nieuwelingen is de opleiding zo ingericht, dat je na een stage zelfstandig kunt rijden.”

www.uitvaartchauffeur.nl 

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het land van de chauffeurs. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin staan ook regelmatig leuke aanbiedingen en vacatures die voor jou interessant kunnen zijn. Meld je aan voor de nieuwsbrief.