Home » Overig » Lichtpuntjes in de crisis

Directiechauffeurs, taxichauffeurs en touringcarchauffeurs hard geraakt door Coronacrisis

Net als de evenementbranche en de horeca, is de markt van het personenvervoer hard geraakt door de Coronacrisis. Alle intermediairs van chauffeursdiensten hebben forse omzetverliezen geleden. Vaak meer dan 90%. Directiechauffeurs in vaste dienst hebben tijdelijk ander werk gekregen. ZZP chauffeurs zijn zich aan het inzetten op andere werkterreinen. Veel opdrachtgevers werken thuis en samen in een auto zitten schrikt veel topmensen ook af, waardoor het werk voor deze chauffeurs al bijna een jaar stil ligt. Toch is het niet alleen maar kommer en kwel…

Paul Brussaard van Brussaard Chauffeursdiensten stelt: “Het is een dagelijkse werkelijkheid, zoals ik dat in de afgelopen 30 jaar nog nooit heb meegemaakt. Met veel ondernemers en zzp’ers in onze branche gaat het niet goed. Die hebben, zo lijkt het, geen keuze en missen dus een groot deel van hun inkomsten. Taxichauffeur, directiechauffeurs, touringcarchauffeurs… ze zijn al maanden thuis. Maar er is altijd wel een keuze, zeg ik altijd. De vraag is hoe je jezelf aan kunt passen aan de nieuwe werkelijkheid.”

 

Welke keuze heeft de chauffeur nu?

“We houden als grootste intermediair in chauffeursdiensten goed contact met onze relaties en vertellen hen ook wat wij allemaal doen om te overleven. Wij zijn met onze special delivery services via www.motivatieboost.nl gestart met fantastisch leuke projecten. Dit heeft veel werk opgeleverd voor onze chauffeurs. We leveren bij de thuiswerkers unieke verse pakketten met lekkere hapjes af, vlak voor een online meeting. Dat varieert van 5 tot wel 150 adressen. Daarnaast hebben wij enkele maanden geleden ons grootste project in 30 jaar binnengehaald,” aldus Paul Brussaard, eigenaar van diverse ondernemingen zoals Brussaard Chauffeursdiensten. “Daarmee kunnen wij vele gezinnen redden van de financiële ondergang. Kijk, dan mag je de zegeningen ook tellen, vind ik!”

 

Hoe kun je als ondernemer het grootste project ooit binnenhalen in een periode van crisis?

“Door je diensten tijdelijk aan de markt aan te passen. Door je ogen open te houden. Contacten na te bellen, vol te houden en zo kansen te creëren. Vervolgens lever je de best mogelijke kwaliteit. Zet alle deuren en ramen open en ga op pad,” aldus Paul Brussaard.

 

Brussaard zoekt professionele gastheren en gastvrouwen

Chauffeur.nl zet de vacatures voor Brussaard online. Deze onderneming levert voor duizenden uren per maand personeel voor de teststraten en vaccinatielocaties. Zij bieden directiechauffeurs en ondernemers uit de horeca, taxi en evenementenbranche de mogelijkheid zich om te laten scholen tot gastheer/verkeersregelaar die voor de GGD aan de slag gaan. Inmiddels zijn er al meer dan 30 vacatures vervuld. En er zijn nog steeds mensen nodig!

Tientallen mannen en vrouwen staan alle dagen van de week klaar om gasten welkom te heten en hen gerust te stellen, een helpende hand te bieden en de juiste weg te wijzen. Met een glimlach, want de gasten waarderen dit enorm. Dat blijkt wel uit de dozen bonbons, taarten, cakes en andere lekkernijen die dankbare bezoekers komen brengen voor de testers en verkeersregelaars.

 

Touringcarchauffeur werkt nu als gastheer in de teststraat

Rick, touringcarchauffeur van beroep, staat vandaag ook in de teststraat: “Dit is zo waardevol werk”, zegt Rick met een grote lach achter zijn mondkapje. “Toen ze mij vroegen om hier te werken, dacht ik: ammehoela, dat ga ik echt niet doen! Maar eerlijk is eerlijk: het is stiekem hartstikke leuk werk. Natuurlijk mis ik mijn oude beroep als touringcarchauffeur enorm, maar dit is ook echt een hele leuke ervaring! Het is veel beter dan thuis zitten. Van mijn werkgever moet ik hier staan om zo de kosten te drukken. Dat doe je dan graag voor de zaak. Het is heel waardevol om zo een steentje bij te dragen aan het oplossen van de crisis”, aldus Rick.

Edwin, DEKRA gecertificeerd directiechauffeur, staat ook zijn mannetje met zijn 2 meter lengte.  “Ik ben Brussaard heel dankbaar dat ik niet thuis hoef te blijven zitten. Natuurlijk dacht ik in het begin dat dit niks voor mij zou zijn, maar het is zo ontzettend leuk! Brussaard heeft hele leuke collega’s geselecteerd en ik kom ook mensen tegen die een eigen bedrijf hebben, maar daar nu geen werk in hebben. Ook kom ik collega directiechauffeurs tegen. Het schept toch een band! Het levert ook interessante gesprekken op. Af en toe ga ik tussendoor met mijn vaste VIP op pad. Dan is het weer fijn om mijn andere pak aan te doen en mijn cliënt weer te mogen ontzorgen. Die afwisseling maakt het leuk. Ik raad het zeker aan om dit werk te gaan doen. Het is heel simpel: nu ik mijn verkeersregelaarspas heb behaald, kan ik voortaan in de zomerperiodes en vakanties extra uren maken als verkeersregelaar bij evenementen via Brussaard Trafficguard. Zo haal je ook voordelen uit deze crisis!”

 

Trafficguard.nl

Brussaard heeft de divisie TrafficGuard opgezet om directiechauffeurs, taxichauffeurs en touringcarchauffeurs extra inkomen te kunnen bieden. Vooral voor zzp’ers is dit werk prima te combineren met de eigen werkzaamheden. Zo kunnen altijd lekker blijven werken, ook in het weekend of tijdens de voorjaarsvakantie of zomervakantie. Voor directiechauffeurs is het dan in de regel heel rustig.

Linda, normaliter actief in de evenementenmarkt: “Op deze wijze maak je ook bijzondere avonturen mee. We kunnen natuurlijk niet alles vertellen, want ook hier zijn discretie en integriteit belangrijk! Maar we hebben er al mee in de krant gestaan, dat we nu dit werk doen. Zo blijf je toch onderdeel van de maatschappij uitmaken en je kunt tenminste uren maken. En ook belangrijk: ik draag mijn steentje bij aan het bestrijden van het coronavirus! Dat voelt toch goed.”

 

Kleine omscholing met groot rendement

Wil jij ook een opleiding tot erkend Verkeersregelaar volgen zodat je breder inzetbaar bent tijdens deze crisis? Klik dan hier voor meer informatie over de opleiding verkeersregelaar. Er is veel werk beschikbaar in geheel Nederland.

 

Brussaard Trafficguard heeft haar vacatures op chauffeur-2022.webstijlcms.nl staan. Kijk daar of er iets bij zit voor jou!

 

 

 

 

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen