Home » Overig » Chauffeur zelfrijdende Uber aangeklaagd voor dood door schuld

Een zelfrijdende auto is geen enkel excuus om tijdens het rijden uitgebreid op je telefoon te kijken. Dat blijkt uit de aanklacht tegen de Uber-chauffeur die een 49 jarige verkeersdeelnemer heeft dood gereden. Dit eerste verkeersslachtoffer van een zelfrijdende auto is een waarschuwing voor iedere bestuurder van een zelfrijdende auto. De verdachte zat ten tijde van het ongeval achter het stuur en zou moeten ingrijpen als het voertuig een verkeerde beslissing zou maken of te laat zou ingrijpen. De vrouw, een Uber Chauffeur, zat onder het autorijden echter naar de televisieshow The Voice aan het kijken en kon daardoor niet voorkomen dat het slachtoffer onder de auto terecht kwam.

Het ongeval had volledig voorkomen kunnen worden als de vrouw had opgelet, stelde het National Transporation Safety Board. Uber werd vorig jaar vrijgesteld van strafrechtelijke vervolging. De chauffeur wordt echter aangeklaagd voor dood door schuld. (Bij ons artikel 6 van de Wegen- verkeerswet.) Een zelfrijdende auto ontslaat je dus niet van je verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers.

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen