Een interessante -Kennisdag Schadepreventie Wagenpark- voor medewerkers van alle Veiligheidsregio’s, doelgroep Brandweer.

“Voorkomen is beter dan genezen!”.

Ben jij rijinstructeur en heb je ervaring in het geven van rijonderricht voor brandweerchauffeurs? Dan zijn we op zoek naar jou. Want we willen zoveel mogelijk kennis en ervaring delen. Deel jouw ervaring met de brandweerrijschool, zodat we verder kunnen professionaliseren in samenwerking met de veiligheidsregio’s. Het doel is om schades te voorkomen.

Wij zijn op zoek naar rijinstructeurs die ervaring hebben met het rijonderricht geven voor onze brandweerchauffeurs en dit willen delen met vertegenwoordigers van de Veiligheidsregio’s tijdens de kennisdag op dinsdag 15 september 2020. 

 

“Kennisdag Schadepreventie wagenpark: voorkomen is beter dan genezen”.

De landelijke projectgroep “Risicomanagement & Verzekeringen” van de Brandweer, organiseert in samenwerking met specialistische partners een kennisdag voor medewerkers van de afdeling schadeafwikkeling, afdeling vakbekwaamheid (die belast zijn met rijopleidingen) en rijinstructeurs, die in dienst zijn bij de Veiligheidsregio. Het doel van deze dag is om te komen tot uitwisseling van ervaring over schades, opleidingen en te komen tot eventuele aandachtspunten.

De Brandweerrijschool nodigt rijinstructeurs uit om praktijkervaring in te brengen die zij hebben opgedaan bij het geven van rijonderricht voor Brandweerchauffeurs. Naast deze input, bieden wij tijdens het symposium de gelegenheid aan enkele actieve opleiders om via een panel vragen te beantwoorden over diverse thema’s en aandachtspunten. Deze vragen worden gesteld door de voorzitter en door genodigden vanuit de Veiligheidsregio’s. Ben jij rijopleider voor de brandweer? Lees dan hier verder...