Gratis WRM-Monitor voor Ambulancechauffeurs

feb 28, 2020

Home » Overig » Gratis WRM-Monitor voor Ambulancechauffeurs

Gratis WRM-Monitor voor Ambulancechauffeurs

Sympathieke actie voor chauffeurs van ambulances die rijdocent willen worden

De Ambulancerijschool.nl is een sympathieke actie gestart voor chauffeurs die werkzaam zijn voor de Ambulancediensten. Via haar site geeft de Ambulancerijschool aan om volledig kosteloos ambulancechauffeurs te testen op hun competenties om WRM-Rijinstructeur te worden.

Volgens de site van de Ambulancerijschool biedt deze actie ervaren chauffeurs van hulpdiensten de mogelijkheid om te onderzoeken of een carrière-switch mogelijk (en verstandig) is. Veel Ambulancechauffeurs lijkt het interessant om rijonderricht aan andere collega-chauffeurs te gaan geven. Maar daarvoor moet je wel in het bezit zijn van een WRM-certificaat voor rijinstructeur. Die WRM-opleiding kan nu ook bij de Ambulancerijschool -powered by BRUSECO- worden gevolgd.

De Ambulancerijschool is samen met BRUSECO en VRO de specialistische vakopleiding WRM-rijinstructeur gestart, waaraan ervaren ambulancechauffeurs deel kunnen nemen. In maart 2020 start deze opleiding vanuit Utrecht. Voor het Zuiden kan worden ingestapt in Eindhoven.

Deze opleiding tot WRM-rijinstructeur is uniek omdat deze inclusief de OGS+ Bevoegdheidspas wordt gegeven. Dat betekent dat de rijinstructeur direct mee kan gaan draaien als rijdocent voor chauffeurs van Ambulancevoertuigen en voertuigen van andere hulpdiensten (zoals Brandweer, Prorail en Rijkswaterstaat). Er kan ook stage worden gelopen bij de opdrachtgevers van de Ambulancerijschool van BRUSECO. Dat is uniek in Nederland.

BRUSECO biedt een kosteloze WRM-Monitor aan omdat er een grote vraag is naar professionele rijdocenten. Daar is momenteel een groot tekort aan.

Ben jij chauffeur op een ambulance? En heb je ambities om ook jouw WRM-rijinstructeurscertificaat te behalen, zodat jij straks rijonderricht kan geven aan jouw collega’s bij de ambulance of brandweer? Je bent hartelijk welkom.

Je kunt meer lezen via deze link over deze speciale actie.

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het land van de chauffeurs. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin staan ook regelmatig leuke aanbiedingen en vacatures die voor jou interessant kunnen zijn. Meld je aan voor de nieuwsbrief.