Veiligheidschauffeur gevraagd

dec 13, 2019

Home » Overig » Veiligheidschauffeur gevraagd

Veiligheidschauffeur gevraagd

Waakzaamheid als tweede natuur

“Het gevoel van veiligheid staat onder druk”, zo staat geschreven in het Advocatenblad. Na de aanslag op Derk Wiersum vroeg het Advocatenblad de balie naar het gevoel van veiligheid. De resultaten liegen er niet om. Ruim de helft van de advocaten (59%) geeft aan zich weleens onveilig te voelen.

“Dit vraagt om een andere denk- en werkwijze”, stelt oud-politieman Ed Nouwen van het Kenniscentrum voor Agressie. Veiligheid moet een integraal onderdeel worden van de levensstijl.

Paul Brussaard werkt sinds 30 jaar voor advocatenkantoren en biedt hen chauffeursdiensten en bescherming aan. “Omdat de advocaat zich op zijn of haar wil focussen, biedt de Veiligheidschauffeur een aspect van een effectieve afscherming. Deze veiligheidschauffeur is getraind op -afwijkende waarnemingen-. Hierdoor wordt anders naar de omgeving gekeken”, stelt Paul Brussaard, opleidingsspecialist bij BRUSECO Hulpdiensten. “Via een beschermingsprotocol brengen we de risico’s vooraf in kaart. Zo komen de kwetsbare momenten in beeld en kan duiding worden gegeven aan het risico. Hierbij is de analyse heel belangrijk, omdat daarmee sneller kan worden opgemerkt welke werkwijze het meest effectief is. Vervolgens kunnen we via de cirkelmethode de omgeving afschermen door technische en bouwkundige hulpmiddelen, met de veiligheidschauffeur als regisseur. Die staat in verbinding met de politie of met een functionaris die op dat moment de signalen en observaties verzamelt. Op deze wijze is de advocaat gewoon aan het werk en wordt deze afgeschermd of onzichtbaar gemaakt door onze aanpak. Zo wordt vooraf helder wat er gaande is, in de omgeving van de betreffende advocaat”, aldus Paul Brussaard.

De Veiligheidschauffeur heeft een erkend certificaat behaald, waarbij de chauffeur specialistisch wordt opgeleid en getoetst.

Ben je geïnteresseerd om Veiligheidschauffeur te worden door middel van een specialistische rijopleiding? Bezoek dan www.veiligheidschauffeur.nl.

 

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het land van de chauffeurs. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin staan ook regelmatig leuke aanbiedingen en vacatures die voor jou interessant kunnen zijn. Meld je aan voor de nieuwsbrief.