SafeDriveCompany

Home » SafeDriveCompany

SafeDriveCompany

Toonaangevend SAFE willen zijn: dat is Brussaard

Paul Brussaard had de kans om in het bankwezen een glanzende carrière op te bouwen. Hij koos voor het ondernemerschap. Zelf de weg bepalen, zelf verantwoordelijk zijn. Succes in eigen hand nemen. De directiechauffeur als veelzijdige topprofessional, vanaf het prille begin in 1990 zijn missie, mede gedragen door zijn team. Hard werken, dat was en is het. Maar met toonaangevend resultaat!

Brussaard is inmiddels de vaderlandse marktleider in flexibel vervoer en in werving en selectie van directiechauffeurs. Het eigen opleidingsinstituut Bruseco is dé marktleider op het gebied van gecertificeerde opleidingen voor directiechauffeurs.

Je bent ondernemer of je bent het niet. Ondernemers kennen geen plafond, het kan altijd beter. Paul Brussaard sloeg zijn vleugels uit en bouwde een internationaal netwerk op van de beste directiechauffeurs. Het is Brussaard die, met haar eigen opleidingsinstituut voor directiechauffeurs BRUSECO, inmiddels de kwaliteitsstandaard bepaalt in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Paul Brussaard is SafeDriveCompany, eigenaar van diverse toonaangevende ondernemingen die sinds bijna 30 jaar gespecialiseerd zijn in het specialistische rijonderricht en hoogwaardig en (personen)vervoer.

Over de ondernemer

Dat zijn kwaliteiten van Paul Brussaard. Al tijdens zijn opleiding HEAO Bancair in 1990, startte Paul als tweedejaars student zijn eerste onderneming Brussaard Chauffeursdiensten. Deze ontstond n.a.v. een lift naar Parijs. Dat leverde hem zijn eerste client op. Dit eerste bedrijf van Paul levert inmiddels al meer dan 29 jaar directiechauffeurs aan de top van het bedrijfsleven en zijn onderneming was de eerste landelijke chauffeursdienst in Nederland. Meer dan 4.500 clienten hebben het voordeel ervaren van een Brussaard chauffeur, waaronder tientallen captains of industry, (ex-)ministers, minister-presidenten, Koningshuizen, ambassadeurs, voorzitters, ondernemers, politici en vele honderden ondernemers, advocaten, accountants en adviseurs.

Al snel volgde de tweede onderneming: BRUSECO, waar Paul zijn kwaliteiten als ontwikkelaar en trainer verder ontwikkelde, binnen de markt van de hoogwaardige chauffeursdiensten (CCV en DEKRA erkende vakopleidingen tot directiechauffeur). Deze voorloper van de huidige CCV D en DEKRA opleiding werd in die tijd nog geëxamineerd door de Politieacademie (Centraal Examenbureau Politie). Hierdoor stond BRUSECO aan de basis van de huidige vakopleidingen voor directiechauffeurs in Nederland en Duitsland.

Paul ontwikkelde ook, in samenwerking met de branche, de eerste en enige Vakopleiding Chauffeur Uitvaartvervoer in Nederland.

Paul is gecertificeerd master Practitioner NLP en Bachelor of Business Administration (BBA). Paul heeft voor zijn scriptie aan de HEAO voor zijn afstudeerstage bij Deloitte een hoogst mogelijk waardering gekregen: het cijfer 10. Paul is fervent motorrijder en is opgeleid als Brandweerchauffeur Zwaar, Communicatieadviseur en Brandwacht.

Paul is actief als Communicatieadviseur Regionaal Operationeel Team (piketfunctie), brandweerman (piketfunctie), Oefenleider en Oefencoördinator bij de Brandweer. Vanuit die discipline is hij gevraagd om een geheel nieuwe vakopleiding te schrijven voor de brandweer. Dit heeft hem geïnspireerd om WRM-Rijinstructeurs op te leiden tot specialist Optische & Geluidssignalen. Dit heeft een geheel nieuwe opleiding opgeleverd, de eerste in Nederland: “Didactische vaardigheden Rijonderricht Hulpvoertuigen, welke hij doceert”.

Paul is voorzitter van de DGA (Directeur GrootAandeelhouders) Club van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) en heeft jarenlang als lid van het “College van Deskundigen” van het CCV (onderdeel van het CBR) zijn bijdrage geleverd als opleidingsprofessional. Paul is grondlegger en initiatiefnemer van de DEKRA gecertificeerde vakopleiding voor directiechauffeurs in Duitsland, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. Daarnaast is Paul drie jaar als gastdocent Ondernemerschap actief geweest voor vierdejaars studenten aan de HEAOl.

Paul woonde vijf jaar in Duitsland waar hij BRUSECO Duitsland heeft opgezet. Paul spreekt vloeiend Duits, Engels en Frans. Hij houdt van reizen en was dan ook initiatiefnemer samen met zijn vrouw Esther van een wereldreis voor kinderprojecten in 2004, waarbij 12 teams in speciaal geprepareerde Land Rovers 6 maanden door Azië, het Midden Oosten en Oost Europa zijn gereden langs de 53 kinderprojecten die door de sponsoren zijn ondersteund (www.roundtabletour.nl). Daarover heeft hij, samen met Esther Bloemendaal, een boek over geschreven.

Paul is de eigenaar van de volgende ondernemingen:

  1. BRUSECO B.V;
  2. BRUSECO GmbH;
  3. Brussaard Chauffeursdiensten B.V.;
  4. Chauffeur.nl B.V.:
  5. BRUSECO Hulpdiensten B.V. (samen met Ronnie Schaapman).

Paul Brussaard: “Het past helemaal in mijn visie als ondernemer om als dienstverlener, specialistische chauffeurs op te leiden, in afstemming met de diverse doelgroepen. Dat chaufferen is iets magisch. Het onderweg zijn, het avontuur en de combinatie mens en machine. Terwijl de mens zelf niet gebouwd is om én te kunnen autorijden met hogere snelheden én tegelijkertijd goed na te denken. Dat boeit mij mateloos. Voeg daar de factor spanning, stress of tijdsdruk toe en dan is voor mij de missie helder. We zijn daarom steeds specialistischer geworden als opleider. We leiden niet alleen op voor een rijopleiding, maar voor een vakopleiding. Daar wordt de chauffeur als mens sterk bij betrokken en gaat het niet meer alleen om autorijden. Daar komt mijn specialisme en missie in beeld.  Ik heb me altijd erg geïnteresseerd in -wat er in het hoofd omgaat- van chauffeurs. En hoe dit het beste getraind kan worden. Daarvoor heb ik ook de Master opleiding NLP gedaan aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam (1999) en heb ik tientallen jaren eigen rijinstructeurs in vaste dienst. Met dit team ontwikkelen wij keer op keer nieuwe lesmaterialen, voor de praktijk en online. Geholpen door nieuwe onderzoeken en technologische mogelijkheden!

Dit maken we meetbaar in de praktijk, waardoor we ook tastbaar maken welk effect onze opleiding heeft. Dat kan een veilige rit zijn als chauffeur van een voorrangsvoertuig, van de uitvaartchauffeur, directiechauffeur of privechauffeur. Dit wordt uitbetaald in een minder schadeverloop en ongevallen, een hogere klanttevredenheid of een waardig vervoer.

We willen toonaangevend zijn met onze vakopleiding voor directiechauffeurs in vijf landen. Met onze rijopleiding voor chauffeurs van hulpdiensten bereiken we nu hetzelfde niveau: innovatie maakt de chauffeur tot een vakbekwaam professional en daarin willen wij voorop blijven lopen.”.

 

BRUSECO B.V.

BRUSECO is in 2001 opgericht en is de afkorting voor BRUssaard SEcurity COmpany

Hierbij richt dit opleidingsinstituut op het opleiden van gecertificeerde directie- en privé-chauffeurs in vijf landen: Nederland, Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk.

In Nederland is BRUSECO erkend opleider voor het CCV (onderdeel CBR) en in Duitsland is BRUSECO erkend opleider voor de DEKRA (www.dekra.com).

BRUSECO Hulpdiensten B.V.
In 2018 hebben Ronnie Schaapman en Paul Brussaard gezamenlijk BRUSECO Hulpdiensten B.V. opgericht. Dit opleidingsinstituut richt zich puur op de opleidingen voor chauffeurs van hulpdiensten.

BRUSECO Hulpdiensten B.V. leidt WRM Rijinstructeurs op tot professioneel OGS+ trainer, waardoor deze uitstekend in staat is om les te geven aan chauffeurs van hulpdiensten. Daarnaast is BRUSECO Hulpdiensten verantwoordelijk voor het opleiden van duizenden chauffeurs die werkzaam zijn bij de Veiligheidsregio’s.

“Ik ben bij dit traject de specialist als het gaat om de psychologische aspecten die samenhangen met de druk en stress van de chauffeur, in combinatie met de verhoogde rijvaardigheid. Rijden leer je bij de OGS+ Rijinstructeur. Maar nu is het vraag op welke wijze deze lesgeeft. Daar zit het cruciale verschil in onze aanpak. Die diepere laag van -professioneel rijonderricht- is mijn levenswerk. Alles wat wij sinds 30 jaar doen, komt daarin juist samen”.

 

Brussaard Chauffeursdiensten B.V.

Bij Brussaard Chauffeursdiensten ontzorgt mijn team druk bezette mensen door chauffeurs op afroep aan te bieden. Tegelijkertijd biedt Brussaard vooral bescherming en veiligheid tijdens het onderweg zijn als service. Door de speciale werving, selectie en opleiding van de chauffeurs wordt dit optimaal bereikt.

Paul: “De chauffeur staat bij ons centraal. Die wordt geselecteerd en getraind door de beste trainers. Met mijn achtergrond en bijna 30 jaar ervaring bied ik die trainers specialistische masterclasses aan die vooral te maken hebben met de didactische vaardigheden, kennis en wetgeving, ervaring en toekomstige (te verwachte) ontwikkelingen. Ik schrijf ook de lesplannen en de inhoud van de training. Zij voeren dit uit en voegen daar hun eigen expertise toe. Zo blijft iedereen in zijn of haar sterkte staan. Daarnaast schrijf ik opleidingsplannen en coach ik directies en management als het gaat om interne opleidingen. Hierbinnen komt alle ervaring samen.”.

Brussaard Chauffeursdiensten bestaat sinds 1990 en heeft sindsdien meer dan 4.500 opdrachtgevers bediend, waaronder ook presidenten, Koningshuizen, beursgenoteerde bedrijven, familie, honderden DGA’s en directeuren en Management Board leden. Paul heeft met zijn team tweemaal voor President Obama gewerkt, maar ook voor vele ambassades, Europese Commissie en grote internationale evenementen.

 

Chauffeur.nl
Daarnaast is Paul ontwikkelaar van het platform Chauffeur.nl. Dit platform voor alle chauffeur-gerelateerde diensten en opleidingen biedt bedrijven en overheden de mogelijkheid aan om zich goed te oriënteren welke chauffeur goed past bij de vraag. Deze motieven zijn belangrijk voor de keuze voor welke categorie chauffeur. Dit platform wordt momenteel geheel opnieuw vormgegeven.

Safe Drive

SafeDriveCompany richt zich tevens op het meetbaar maken van -economische schade door ongevallen- bij grootschalige wagenparken, waarbij gekeken wordt naar -schadepreventie en afname- door middel van korte effectieve trainingen voor iedere medewerker die deelneemt aan het verkeer. Hierbij is Brussaard specialist in de menselijke psyche, waarbij hij zich richt op de denk- en handelswijze van de bestuurder van het voertuig. Deze ervaring en kennis wordt ook toegepast bij de opleidingen voor chauffeurs van onze hulpdiensten, om zo het aantal schades terug te brengen met hulpverleningsvoertuigen.

 

Wilt u met Paul Brussaard in contact komen?

Paul is graag persoonlijk bereikbaar via 088-2787301 of via p.brussaard@safedrivecompany.com.

Wees ook hartelijk welkom om een connectie aan te gaan via Linkedin

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het land van de chauffeurs. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin staan ook regelmatig leuke aanbiedingen en vacatures die voor jou interessant kunnen zijn. Meld je aan voor de nieuwsbrief.