BRUSECO heeft als opleider van brandweerchauffeurs en ambulancechauffeurs, nu ook de WRM-bijscholing ontwikkeld voor rijinstructeurs. Deze bijscholing heet: “Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u  nadert” en is speciaal voor WRM-rijinstructeurs geschreven. Zo leren rijinstructeurs hoe om te gaan met de voorrangsvoertuigen tijdens de rijlessen. Dit is nodig, zo blijkt.

In de praktijk blijkt tijdens onze trainingen met ambulance en brandweervoertuigen  (waarbij gebruik wordt gemaakt van optische en geluidssignalen) dat veel rijschoolinstructeurs verkeerd of zelfs gevaarlijk handelen als een voorrangsvoertuig nadert. Dit komt tot uiting in bijzondere en soms gevaarlijke acties. “Wij schrikken als we zien hoe de gemiddelde rijschool omgaat met een naderend voorrangsvoertuig”, stelt Hans Peter van BRUSECO. “Dat heeft ons op het idee gebracht dat wij onze kennis en ervaring graag beschikbaar willen stellen aan deze rijinstructeurs. Dat hebben wij nu in een zinvol en afwisselend programma vertaald, speciaal voor de rijinstructeurs die graag hun kennis op peil houden. Zo kunnen zij als rijinstructeur, deze kennis weer overbrengen op hun rijbewijsleerlingen. Dan heeft iedereen baat bij onze bijscholingsmodule.”, aldus Hans Peter.

Deze is vanaf maart 2020 te volgen bij BRUSECO.  Wil je meer informatie  over deze WRM bijscholing?

Bezoek dan de site van BRUSECO. Of bel even met 088-278 73 00.

Lees hier het artikel in RijschoolPro.

Dit zijn de nieuwe WRM-bijscholingsonderwerpen