Ze worden steeds vaker gevraagd: Rapid Responders. Om zo de aanrijtijden van de reguliere ambulances op te vangen. Want als Rapid Responder sta je er bij aankomst vaak in eerste instantie alleen voor. Als je de opleiding Rapid Responder wilt volgen dien je al de nodige ervaring te hebben als ambulance of IC verpleegkundige. Maar waar je voorheen naast de chauffeur van de ambulance zat, mag je nu zélf het stuur overnemen. Dat vraagt om een extra discipline: je dient de vaardigheden te bezitten van een chauffeur optische en geluidssignalen. Dat is een heel ander vak!

Ben jij ambulanceverpleegkundige en wil je je laten opleiden tot Rapid Responder, zodat jij straks vakbekwaam plaats kan nemen achter het stuur? Wil jij jouw voertuig soepel door het verkeer kunen bewegen met gebruikmaking van Optische & Geluidssignalen? Dat is vanaf nu mogelijk via BRUSECO. Deze opleider biedt de mogelijkheid om binnen twee dagen opgeleid te worden voor Rapid Responder Chauffeur met optische & geluidssignalen. Dit is mogelijk omdat veel verpleegkundigen al ervaring hebben op de ambulance en dus mee hebben kunnen kijken hoe een ervaren chauffeur met sirene en zwaailicht zo veilig mogelijk naar het ongeval rijdt.

BRUSECO beschikt over een voorrangsvoertuig, uitgebreide referenties en ervaring. Dit betekent dat zij voor Veiligheidsregio’s rijopleidingen verzorgen waarbij gereden wordt met gebruikmaking van optische & geluidssignalen. Zo kun je als ambulanceverpleegkundige binnen een korte termijn het certificaat Optische & Geluidssignalen behalen en als Rapid Responder aan de slag kunt. Deze opleiding is ook in het kader van de ARBO een verplichting. De betreffende chauffeur of verpleegkundige die als Rapid Responder wil werken dient bekwaam te zijn opgeleid en een rijtraining te hebben gevolgd, voordat deze gebruik maakt van de vrijstellingen.

Heeft jouw organisatie of instelling behoefte aan de opleiding Rapid Responder? Bel dan met 088- 278 77 30 of stuur een mail naar info@bruseco.nl.

Meer informatie over de Rapid Responder opleiding voor verpleegkundigen vind je op de site van BRUSECO.