Reken op het onverwachte: rijden met sirene en blauw licht!

jan 21, 2020

Home » Huisartsenpost chauffeur » Reken op het onverwachte: rijden met sirene en blauw licht!

Reken op het onverwachte: rijden met sirene en blauw licht!

Er wordt 2000 keer per dag uitgerukt door onze hulpdiensten. Daarom is het een goede zaak dat deze chauffeurs op de openbare weg kunnen trainen. Zij maken hierbij gebruik van vrijstellingen. Dat komt terug in de praktijkopleiding voor alle chauffeurs van onze hulpdiensten. Zij zijn verplicht om vakbekwaam te worden en te blijven en worden daarom jaarlijks getraind.  Zo leert men praktijkgericht welke situaties kunnen ontstaan, als eenmaal de pieper gaat. Doordat dit wordt getraind, wordt de chauffeur bewuster van de risico’s. En dit risicobewustzijn leidt ertoe dat er anders worden gekeken en daardoor defensiever wordt gereden.

Hierboven is een dashcam-opname van BRUSECO opgenomen, waarin goed te zien is, welke verrassingen de chauffeur van een voorrangsvoertuig kan tegenkomen. Dit is nu juist het doel van deze praktijkopleiding. “Reken altijd op het onverwachte!”.

Deze opleiding wordt gegeven door speciale OGS+ Rijdocenten.   Wil je daar meer over lezen? Klik dan hier.

Ben je nog geen rijinstructeur maar wil je dit misschien worden? Lees dan hier verder. 

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het land van de chauffeurs. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin staan ook regelmatig leuke aanbiedingen en vacatures die voor jou interessant kunnen zijn. Meld je aan voor de nieuwsbrief.