Veel werknemers hebben het gevoel vast te zitten in hun werk. Dit werkt verstikkend en maakt veel mensen minder gelukkig. Eigenlijk willen ze de regie weer over hun toekomst in eigen handen nemen. Behoor jij ook tot deze driekwart van het Nederlands personeel die graag van werkplek wil veranderen?

Een hoop mensen denken erover van baan of functie te veranderen. Dit blijkt in ieder geval uit een onderzoek van Oracle en hr-adviesbureau Workplace Intelligence. In Nederland werden daarvoor meer dan duizend werknemers ondervraagd. Voor 76 procent van de ondervraagde werknemers moet het dus anders. Maar zeventig procent weet niet hoe. Deze groep ziet aanzienlijke obstakels. De grootste hindernis is de onduidelijkheid over welke loopbaanverandering zinvol is. De tweede belangrijke barrière is gebrek aan zelfvertrouwen voor een carrièremove. Een grote groep ziet ook geen groeikansen bij de huidige werkgever.

Overigens blijkt ook uit andere onderzoeken dat veel werknemers wat anders willen gaan doen.

  • 63 procent van de Nederlandse werknemers verwacht in de komende maanden van baan te veranderen,
  • Negen op de tien werkgevers maken zich daarom zorgen over het behoud van hun werknemers. En niet onterecht.

Ongeveer tachtig procent van de ondervraagde Nederlanders is niet blij met de steun die ze krijgen vanuit hun werkgever. Twee derde van hen voelt zich vastzitten in het werk. Sommigen zien geen groeikansen om hun carrière vooruit te helpen. Anderen zijn te veel door alles in beslag genomen om veranderingen te bewerkstelligen.

Veel werknemers zijn weliswaar gemotiveerd om nieuwe stappen te zetten, maar staan daarbij voor grote uitdagingen. Negen van de tien ondervraagde Nederlanders heeft het afgelopen corona-jaar gebruikt om na te denken over het leven. En vier van de vijf gaf aan dat sinds de pandemie hun opvatting over succes is veranderd. Daarbij hebben de werk-privébalans (35 procent), geestelijke gezondheid (31 procent), en flexibiliteit op de werkplek (30 procent) nu een hogere prioriteit gekregen.

Waar sta jij?
Overweeg jij ook om je vleugels eens uit te spreiden door iets te gaan doen wat jij echt leuk vindt? Kijk dan eens rond op Chauffeur.NL en laat je inspireren! Want autorijden in de allernieuwste voertuigen, het onderweg zijn, avontuur en optimale vrijheid spreekt jou vast en zeker aan!

Ga de wijde wereld in
Misschien zit je nu vaak binnen of achter een bureau? Dan is het vak chauffeur misschien wel jouw nieuwe passie! Misschien is het ook echt iets voor jou om een vakopleiding te volgen tot bijvoorbeeld directiechauffeur of ambulancechauffeur? Maak er helemaal jouw ding van! Met Chauffeur.nl kun je je goed oriënteren.

Informatiebijeenkomst online
Of kom naar onze online informatiebijeenkomst van BRUSECO voor meer informatie over de beste vakopleiding directiechauffeur in Nederland! Start jouw zoektocht op Chauffeur.nl. Klik op de link hieronder en lees er meer over.

ZZP-er?
Wil jij compleet jouw eigen agenda kunnen bepalen. Zelf kiezen voor wie jij werkt? Denk je erover na om voor jezelf te beginnen als chauffeur? Wees dan hartelijk welkom op de bijeenkomst voor startende ZZP-ers, waarbij we jou de fijne kneepjes van het ondernemerschap leren. Zo kan jij de richting bepalen die bij jou past!

Zodra het weer mogelijk is, komen we natuurlijk graag bijeen op ons hoofdkantoor aan de A2 in Utrecht. Zo breidt jij jouw netwerk uit, samen met Chauffeur.NL.

Wil je telefonisch advies over de opleiding directiechauffeur? Bel dan met 088- 278 73 00 en laat je direct informeren.