Home » Directiechauffeur » De Bob Chauffeur

De Bob kennen we van de SIRE reclames waarbij duidelijk wordt gemaakt dat -met drank op, achter het stuur plaatsnemen- uit den boze is. Dit is maatschappelijk onverantwoord. En daar komt de naam Bob chauffeur nu vandaan. Vroeger was het JAMES Rotterdam en Amsterdam die bekend stonden om hun Bob-chauffeurs. Deze chauffeursorganisatie is opgegaan in Brussaard Chauffeursdiensten.

 

Vroeger was het ‘Glaasje op? laat je rijden!’. Deze zogenaamde Bob-diensten worden vaak door studentchauffeurs uitgevoerd. Het zijn vaak korte ritten met een goedkoop uurtarief. Sommige Bob Chauffeurs leggen een brommertje achterin de auto om weer thuis te komen. Dat leidde vaak tot vlekken en stank in de auto. Nu de elektrische step zijn intrede heeft gedaan, wordt deze gebruikt. Indien de afstanden langer worden, dan wordt de Bob chauffeur opgehaald door een collega chauffeur. Want vaak gaat het openbaar vervoer niet meer en dan moet ook de Bob Chauffeur natuurlijk nog wel thuis kunnen komen.

Kosten

Een gemiddelde thuisbrengrit kost circa € 85,00. De student gaat dan met het openbaar vervoer naar huis, of wordt door een college bobchauffeur opgehaald.

 

Verantwoorde keuze

Voor de VIP is het een verantwoorde keuze, want met een borrel achter het stuur een ongeluk veroorzaken of op de bon geslingerd worden is volledig onacceptabel, heden ten dage. En bij een buffet, waarbij steeds jouw glas wordt volgeschonken, is het lastig inschatten of je nog mag plaatsnemen achter het stuur. Dan is de Bob Chauffeur een echte uitkomst.

In Nederland zijn diverse partijen, vooral studenten, gespecialiseerd in de Bob Chauffeur. Door middel van een APP of een telefoontje kan je eenvoudig een Bob chauffeur bestellen.

 

 

 

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen