Het spreekt veel mensen tot de verbeelding: jezelf verder specialiseren als rijinstructeur. Of je nu op de ambulance zit, directiechauffeur bent of werkzaam bent als brandweerchauffeur: lesgeven lijkt jou wel wat! Dan hebben we het niet over het opleiden voor een rijbewijs, maar over het geven van rijonderricht aan specialistische doelgroepen, zoals directiechauffeur, brandweerchauffeur of ambulancechauffeur. Maar waar kun je zo´n opleiding volgen?

BRUSECO is gespecialiseerd in het opleiden en trainen van specialistische rijinstructeurs. Zo leiden ze rijinstructeurs op die chauffeurs opleiden als internationaal erkend directiechauffeur (met het officiële DEKRA certificaat) of de Nederlandse CCV D certificering. Ook leiden zij rijinstructeurs op voor de OGS+ certificering zodat zij chauffeurs van de brandweer, ambulance en andere hulpdiensten kunnen opleiden en trainen. Daarbij wordt veel getraind met gebruikmaking van optische- en geluidssignalen. De mensen die de leergang rijinstructeur OGS+ volgen zijn óf ervaren rijinstructeurs óf medewerkers van een veiligheidsregio die graag ook rijonderricht willen, of moeten, gaan geven. Die laatste groep zal eerst bij BRUSECO de opleiding tot rijinstructeur volgen om zo het WRM-certificaat te kunnen behalen.

Esther Bloemendaal, directeur van BRUSECO: “Doordat er een tekort is aan professionele rijdocenten, zijn wij die zelf gaan opleiden. Op die manier zijn wij als ervaren opleider in dat gat gesprongen. Als specialistische rijopleider voor de OGS+ Bevoegdheidspas zijn we nu marktleider (erkend door het IBKI). Daar hebben we nu de WRM-basisopleiding aan toegevoegd voor mensen die nog geen rijinstructeur zijn, maar dit wel willen worden. Deze WRM-basisopleiding is primair bedoeld voor brandweerchauffeurs, ambulancechauffeurs of chauffeurs van andere hulpdiensten zoals ProRail die omgeschoold wil worden tot rijinstructeur OGS+. Maar er is uiteraard ook plek voor talentvolle kandidaten met enige achtergrond in de hulpverlening of dienstverlening.

 

BRUSECO heeft samen met VRO een opleiding voor rijinstructeurs ontwikkeld, speciaal voor chauffeurs en medewerkers die werkzaam zijn (geweest) bij de brandweer, ambulance of andere hulpdiensten. VRO is heel goed in het ontwikkelen van lesmaterialen. Wij hebben als rijopleider veel ervaring in het opleiden van chauffeurs bij de brandweer, ambulance en defensie als het gaat om rijden met optische- & geluidssignalen. Die kennis en ervaring voegen wij toe aan de WRM-opleiding. Daarom kan de kandidaat bij BRUSECO, na het behalen van zijn WRM certificaat, bij gebleken geschiktheid direct doorstromen naar de leergang Rijdocent OGS+ en zijn bevoegdsheidspas bij het IBKI behalen.”

De opleiding voor WRM rijinstructeurs geeft BRUSECO slechts 2 x per jaar in een groep van maximaal 8 deelnemers. BRUSECO biedt klassikaal onderwijs vanuit Utrecht met een heldere en duidelijke interactie tussen de kandidaten en trainer, zodat het leervermogen van de kandidaat optimaal wordt ingezet. BRUSECO gaat verder dan regeltjes uit het hoofd leren. Door goed ontwikkelde oefenvragen wordt de manier van denken van de instructeur aangescherpt en verbreed. Dat maakt de WRM opleiding van BRUSECO verre van standaard.

Wil jij meer informatie over deze bijzondere WRM basisopleiding van BRUSECO? Lees dan hier verder.

Neem gerust contact op met 088-278 7300 of stuur een mail naar info@bruseco.nl voor jouw vragen.

Heb je eenmaal jouw WRM-pas behaald? Kijk dan hier voor vacatures voor rijinstructeurs.