Sympathieke actie voor brandweerchauffeurs

 

De Brandweerrijschool.nl is een sympathieke actie gestart voor chauffeurs die werkzaam zijn voor de brandweer. Via haar site geeft de Brandweerrijschool aan om volledig kosteloos brandweerchauffeurs te testen op hun competenties om WRM-Rijinstructeur te worden.

Volgens de site van de Brandweerrijschool biedt deze actie ervaren brandweerchauffeurs de mogelijkheid om te onderzoeken of een carrière-switch mogelijk (en verstandig) is. Veel brandweerchauffeurs lijkt het wel leuk om rijonderricht aan andere chauffeurs te gaan geven. Maar daarvoor moet je wel in het bezit zijn van een WRM-certificaat voor rijinstructeur. Die WRM opleiding kan nu ook bij de BrandweerRijschool  -powered by BRUSECO- worden gevolgd.

De BrandweerRijschool is samen met BRUSECO en VRO de specialistische vakopleiding WRM-rijinstructeur gestart, waaraan ervaren brandweerchauffeurs deel kunnen nemen. In maart 2020 start deze opleiding vanuit Utrecht. Voor het Zuiden kan worden ingestapt in Eindhoven.

Deze opleiding tot WRM-rijinstructeur is uniek omdat deze inclusief de OGS+ Bevoegdheidspas wordt gegeven. Dat betekent dat de rijinstructeur direct mee kan gaan draaien als rijdocent voor chauffeurs van brandweervoertuigen, ambulances en voertuigen van andere hulpdiensten (zoals Prorail en Rijkswaterstaat). Er kan ook stage worden gelopen bij de opdrachtgevers van de Brandweerrijschool van BRUSECO.

Leuk om te zien dat een opleider deze WRM-Monitor cadeau geeft aan onze hulpverleners. De vraag is natuurlijk wel wanneer deze aanbieding voor ambulancechauffeurs wordt gedaan. We laten het je vast en zeker weten!

Meer informatie vind je hier over de WRM-vakopleiding van de Brandweerrijschool.nl