Veel directiechauffeurs en taxichauffeurs zijn zelfstandig ondernemer. Zij schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel, investeren in een goede vakopleiding, (vaak ook in een auto) en een app voor de administratie. Dan is het wachten op eigen opdrachten. Vaak is er een partij waarmee wordt gestart. Dat is mooi. Maar dan? Wat komt daar nog bij?

Wat zzp chauffeurs zich niet altijd realiseren is dat ze ondernemer zijn en meer dan één opdrachtgever nodig hebben. Maar hoe word je als ondernemer zichtbaar en gevonden? Wat is het juiste uurtarief? Hoeveel omzet heb je eigenlijk nodig om geen financiële zorgen meer te hebben? Hoe kom je aan eigen klanten? Welke verzekeringen zijn noodzakelijk? Welke platforms zijn er hoe werken deze? Heb je de juiste Algemene Voorwaarden?

Door de onzichtbaarheid van de ZZP chauffeur staat ook direct zijn of haar tarief onder druk. Deze ´ondernemer´ is vaak afhankelijk van een intermediair of platforms, zoals die in Nederland bestaan. Misschien biedt dit voordelen voor de zzp chauffeur en wegen deze voordelen op tegen de nadelen? Dat zou mooi zijn! De zzp-chauffeur is zo wel afhankelijk van een derde, wat hem of haar kwetsbaar maakt. Dit kan tot steeds lagere tarieven leiden en tot financiële zorgen. Want de fiscus stelt ook zo zijn voorwaarden.

De Belastingdienst stelt voorwaarden om gekenmerkt te worden als zzp chauffeur. De wetgeving rondom zzp´ers is nog steeds in ontwikkeling, maar zal ook basisvoorwaarden stellen. Er staan veel vragen open voor de zzp chauffeur. Terwijl je het liefst met beiden handen aan het stuur zit, gaat dit onderdeel van het ondernemerschap steeds meer tijd en geld kosten…

Chauffeur.NL gaat in samenwerking met BRUSECO in 2020 bijeenkomsten organiseren voor zzp chauffeurs om meer voorlichting te geven over de voor- en nadelen van het zzp ondernemerschap. We gaan ook thema’s behandelen die jou als ondernemer beter kunnen maken en geven je tips op welke wijze je een goede positie in de markt kunt krijgen. We leggen de voordelen en nadelen uit van platforms en regionale taxicentrales. We bieden je een kijkje in de toekomst: hoe ziet jouw werkveld er over 5 jaar en 10 jaar uit? Wat betekent dit voor jou als zzp chauffeur? 

Blijf op de hoogte van deze ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Zo kun jij optimaal profiteren van het zelfstandig ondernemerschap. Wij helpen je meer zichtbaar te zijn in de markt, door het aanbieden van interessante minitrainingen en masterclasses. Wees welkom en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 

Wil je meer weten over de vakopleiding directiechauffeur?

Denk je erover na om gecertificeerd directiechauffeur te worden? Kom dan naar een gratis informatiebijeenkomst van BRUSECO. Deze wordt iedere twee weken georganiseerd. In 2,5 uur wordt meer verteld over de vakopleiding directiechauffeur, de certificering van het vak directiechauffeur (DEKRA en CCV D), de verdiensten en toekomstige ontwikkelingen. Deze bijeenkomsten zijn geheel kosteloos en worden gehouden in Maarssen/Utrecht. Je bent van harte welkom. Meld je wel even vooraf aan, zodat we een plaats voor je vrij kunnen houden!