NEDERHORST DEN BERG – Het zal je maar gebeuren: sta je als brandweerman een brandje te blussen, valt de brandweerauto plots in het slot, met de sleutels nog in de auto. Het overkwam de brandweer van Nederhorst den Berg een paar weken geleden. De schadehersteller heeft er nu een creatieve oplossing voor bedacht.

Brandweer Nederhorst den Berg

Op het moment suprême konden de Bergse brandweermannen er niet zo om lachen. De auto stond te draaien en pompte water uit de Vecht om door te voeren naar een andere bluswagen.

Toen de brandweermannen extra materieel uit de auto nodig hadden om de brand te blussen, kregen ze met geen mogelijkheid de deuren open. Om geen tijd te verliezen, sloegen ze het raampje in om de brandweerauto alsnog te kunnen openen.

Touwtje

Toen het vuur gedoofd was, werd de auto doorgestuurd naar de technische dienst van de brandweer om er een nieuwe ruit in te zetten. Daar konden ze wel lachen om het opmerkelijke voorval.

Ze bedachten een grappige oplossing om er voor te zorgen dat de brandweermannen niet nog een keer dezelfde fout zouden maken. De monteurs plakten een brievenbus op de auto met een touwtje voor de reservesleutel.

De oplossing leidde tot grote hilariteit onder de brandweermannen toen de auto weer terug naar de kazerne kwam. “We zijn er nog niet zeker van welke collega’s hier achter zitten maar we vinden het fantastisch”, reageert de brandweer op Facebook.

 

Bron: www.NHNieuws.nl