2020: De markt vraagt om gekwalificeerde directiechauffeurs

dec 8, 2019

Home » Actueel » 2020: De markt vraagt om gekwalificeerde directiechauffeurs

2020: De markt vraagt om gekwalificeerde directiechauffeurs

Topbestuurders, executives, DGA’s, bewindspersonen en topambtenaren en bestuurders van (non)profitinstellingen willen directiechauffeurs die passen bij hun eigen persoonlijkheid en bij de cultuur van hun organisatie. De directiechauffeur moet over een excellente rijstijl beschikken, maar dient zich daarnaast goed te kunnen aanpassen aan wat van hem of haar wordt gevraagd. Denk hierbij aan kwaliteiten als dienstverlener, communicatie, discretie, punctualiteit en representativiteit. Een professionele directiechauffeur beschikt over een excellente beroepshouding en ontzorgt zijn passagier en opdrachtgever.
Professionele chauffeurs die willen excelleren in hun vak

DEKRA D1 gecertificeerde directiechauffeurs behoren tot de top van de markt. Het zijn professionals die beschikken over een onberispelijke staat van dienst. Ze hebben meer dan 100 uur (praktijk)opleiding gevolgd en zijn door het externe onafhankelijke exameninstituut DEKRA getoetst. Als ze voldoen aan de hoge eisen die DEKRA stelt, worden ze als beroepsprofessionals ingeschreven in het internationaal erkende DEKRA-register voor International Executive Chauffeurs (IEC). Geen enkel andere certificeringsinstituut in Nederland biedt deze kwaliteitsgaranties.

DEKRA is de nieuwe norm, sinds 2009 in Duitsland.

De examinering van directiechauffeurs gebeurt door DEKRA, een internationaal erkende onafhankelijke certificeringsinstantie (in Nederland onder meer bekend van KEMA Quality).

In 2009 heeft DEKRA Duitsland het eerste kwaliteitscertificaat uitgereikt. Sinds 2014 neemt DEKRA ook de examens af voor directiechauffeurs in Nederland, België en Frankrijk. Het certificaat is hiermee ook internationaal geldig.

Zware exameneisen

DEKRA toetst directiechauffeurs via een uitgebreide toetsmatrijs (meer dan 40 punten!), waarbij de rijvaardigheid, beroepshouding, presentatie en het probleemoplossend vermogen van de directiechauffeur worden geëxamineerd via een twee uur durend examen. Daarnaast worden alle aspecten van de internationale verkeersdeelneming getoetst. Kandidaten moeten bovendien voldoende kennis hebben van de psychologische aspecten die samenhangen met het beroep, zoals de professionele relatie met de VIP en gesprekstechnieken. Ook moeten ze over voldoende zelfkennis beschikken. De kandidaat moet voor alle examenonderdelen een ruime voldoende halen. Minder volstaat niet.

Alle nieuwe artikelen

Certificering van chauffeurs

Gerelateerde artikelen

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het land van de chauffeurs. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Daarin staan ook regelmatig leuke aanbiedingen en vacatures die voor jou interessant kunnen zijn. Meld je aan voor de nieuwsbrief.